Kullankaivuuvälineet

Kullankaivajia ei voi liittää mihinkään ammattiluokkaan. Meitä kuuluu jokaiseen ikäluokkaan, on tyttöjä, poikia, naisia ja miehiä aina koululaisista eläkeläisiin. Meistä jokaisesta on tullut kullankaivaja monesta eri syystä ja jokaisella on oma tarinansa, miksi minusta tuli kullankaivaja. Yhteistä on ehkä suurimmalle osalle, että alussa on intoa ja suuri tiedonnälkä. Useimmiten on vaikea löytää neuvoja ja paikkaa huuhdonnan kokeilemiseen.

Kultahippu.fi -sivusto on perustettu helpottamaan alun tiedonjanoa sekä antamaan tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja uutisista kultamailla.

Kultahippu.fi -sivulle keräämme mahdollisimman paljon tietoa kullasta, kullanhuuhdonnasta ja historiasta aina kaivuohjeisiin saakka.

Jokainen lukija voi auttaa meitä pitämään tietoja ajan tasalla lähettämällä uutisia, antamalla juttuvinkkejä ja korjaamaan mahdollisia virheellisiä tietoja kultahippu.fi -sivuilla. Erityisesti konekaivajilta toivomme tietoa tekniikasta ja uusista ideoista, meillä ei ole konekaivukokemusta.

Kultahippu.fi -sivustoa pitävät yllä kultahistorijoitsija Seppo J. Partanen sekä kustantaja, kullankaivaja Raimo Niemelä. Heihin saat yhteyden lähettämällä sähköpostia seppo.partanen(ät)kultahippu.fi ja raimo.niemela(ät)kultahippu.fi.

Seppo J Partanen on ollut radio- ja lehtitoimittajana sekä kustantajana vuosikymmeniä mukana kullankaivajien parissa. Hän on tehnyt radio-ohjelmia, lehtiartikkeleita sekä kustantanut ja itse kirjoittanut useita kirjoja kullasta ja Lapista. Hän on ollut ja on merkittävä tiedottaja erilaisista kultatapahtumista koko valtakunnan tiedotusvälineisiin.